Chloortabletten - 300 stuks

http://www.patioworld.nl/54-221-thickbox/chloortabletten-300-stuks.jpg
Voorradig

Voor desinfectie spa.

24,95 €

12 aantallen op voorraad

Informatie aanvragen Bel ons 0114 671 493

Hoeveelheid: 300 tabletten à 2,7 gram

Produktinformatie
Indien u Actisan-5L vanaf het begin gebruikt blijft het water vrij van bacteriën, algen en andere micro-organismen, die de hygiënische gesteldheid van het water nadelig kunnen beïnvloeden. Actisan-5L is in de voorgeschreven dosering veilig voor iedereen.

Werking
Het middel is een verbinding van chloor en cyanuurzuur. De desinfecterende werking berust op het vrijkomen van chloor. Door het chloor worden ongewenste micro-organismen vernietigd. Het chloorbestanddeel wordt in de loop van de tijd verbruikt in een mate die vooral afhankelijk is van de organische vervuiling van het water. Het cyanuurzuur wordt niet verbruikt; dit blijft in het water achter. Het chloor houdt u op peil door regelmatig Actisan-5L aan het water toe te voegen. Het zuur onderdrukt u door regelmatig een deel van het water te verversen. Voor een goede conditie van het spa of zwemwater dient men de hoeveelheid chloor en de zuurgraad regelmatig met teststrips te controleren.

Dosering
U begint met schoon leidingwater en een dosering van 5 Actisan-5L tabletten per 1000 liter. Na een periode van een week (bij gemiddelde omstandigheden) ververst u 25% van het zwemwater en doseert u 3 Actisan-5L tabletten per 1000 liter. Bij afwijkende omstandigheden zoals hoge temperaturen, intensief gebruik, veel zonlicht of veel bladeren dient u de periode van een week te verkorten. Het chloorgehalte dient tussen de 1,8 en 5 mg per liter te zijn. Met één tablet per 1000 liter water verhoogt u het chloorgehalte met 0,6 mg per liter. 

Belangrijk
U lost de tabletten op in een emmer lauw water en u voegt deze oplossing toe aan het spa of zwemwater.
Het gebruik van grondwater is af te raden, omdat het hoge ijzergehalte van grondwater de chloorwerking ernstig belemmert. Grondwater kan door toevoeging van chloor rood kleuren.
Indien het water een melkachtige vervuiling vertoont dan zijn dat waarschijnlijk dode algencellen, die met een filter moeilijk uit het water verwijderbaar zijn. Het kan dan nodig zijn een groter deel van het water te verversen.
Indien u een overmatig scherpe chloorlucht ruikt dan betekent dat dat het water sterk vervuild is en moet eveneens een groter deel van het water ververst worden.

Nieuwsbrief