Infrarood Ligcabine - 6 pers

http://www.patioworld.nl/94-293-thickbox/infrarood-ligcabine-6-pers-.jpg
Voorradig

De nieuwste rage: de Ligsauna.

2 250,00 €

5 aantallen op voorraad

Informatie aanvragen Bel ons 0114 671 493

Afmeting               : 220 breed x 135 diep x 190 hoog
Ligbankje              : 75 x 50

Ombouw               : dubbelwandig massief cederhout, binnenkant naturel, buitenkant mat gelakt

Capaciteit              : 6 personen

Vermogen             : 220 Volt, 3000 Watt

Garantie                : 2 jaar

 

16 stralers (2 verplaatsbare stralers aan de bovenkant)

Ionisator
Kleurentherapie
Digitaal display
Luifel met verlichting
Veiligheidsglas
Bekerhouder
Leeslampje

 

 

Opties zonder meerprijs:         
- Incoloy stralers i.p.v. keramische stralers

 

Meerprijs:                               
- Red-ceder: € 970,-
- Full-spectrum stralers € 560,-(voor 16 stralers)
 

Let op! Levering slechts € 19,95(in België en Nederland m.u.v. de Waddeneilanden)

Levering plus opbouw: € 119,95 (één man hulp dient aanwezig te zijn)

Effecten van infrarood:

 • verbeterde weerstand, doorbloeding en elasticiteit van de huid
 • vermindering van cellulitis, acné, hoge bloeddruk en menstruatiepijn
 • afvoer giftige stoffen opgenomen in de buitenlucht (uitlaatgassen, etc)
 • geeft verlichting bij reuma, stijve spieren, spierpijn, gewrichtspijn
 • helpt tegen stress en slapeloosheid
 • natuurlijke verbranding van calorieën (gewichtsverlies)

 


Voordelen van deze infrarood sauna t.o.v. stoomsauna:

 • Ergonomische zitbank
 • Verse lucht toevoer
 • Digitaal controle systeem
 • Ingebouwde CD-speler
 • Minder stroomverbruik (verbruikt net zoveel als een broodrooster)
 • Bij verhuizing gemakkelijk mee te nemen

 

De werking van infrarood is heilzaam bij huid- en spierziektes, spier-en rugpijn,
hoge bloeddruk, spanning en nervositeit. Ook valt u af tijdens een sessie in uw infrarood sauna! Door het transpireren ontstaat een hoge verbranding van calorieën, hetgeen wat bij regelmatig gebruik van de infrarood sauna leidt tot gewichtsverlies en wie wilt er nu niet op zo'n gemakkelijke manier wat pondjes verliezen?Sauna's zijn voorzien van comfortabele rugsteun, zit/ligbank, handdoekrek and legplanken voor (verkoelende) drankjes. Sauna's zijn binnen 30 minuten gemonteerd.

Keramische infraroodstraler:

De stralers in al onze infraroodcabines zijn keramische stralers. Ook zijn er incoloy stralers op de markt, het verschil is het materiaal en de afgifte van de warmte. Keramiek is een pure grondstof en incoloy is een gemaakte grondstof met als basis een natuurlijke grondstof. Incoloy is sterker in de zin van breekbaar. Keramiek kan breken. Echter komt dit eigenlijk nooit voor omdat de stralers reeds zijn gemonteerd in de cabine. Keramische stralers verslijten niet of nauwelijks.

Keramische stralers geven 95% van hun warmte af in infrarode stralen en incoloy stralers tussen de 50 en 60%. Keramiche stralers geven de meeste straling tussen de 7-12 micron, incoloy tussen de 0-7 micron. Met keramische stralers krijg je veel 9,5 en met incoloy slechts een beetje. Zowel incoloy als kermiek is goed voor een sauna echter met keramiek krijgt u meer voor uw geld.

 

 

Wat is infrarood?

Infrarood is een onderdeel van het lichtspectrum. Onder infrarood verstaan we de frequenties die op onze huid als warmte ervaren worden.
Het opwarmen van de huid en onderhuid wordt door het lichaam opgevangen met een aantal tegenreacties. Zo stroomt er via de geopende haarvaten relatief koud bloed vanuit het binnenste van het lichaam naar de onderhuid om de warmte af te voeren. Dit heeft een goede doorbloeding van de onderhuid als resultaat.
De warmte van de infraroodsauna dringt ook makkelijker en dieper door in de huid, op sommige plaatsen wel tot 4 centimeter, en is daarom zeer stimulerend voor de (onder)huid en de spieren.
Keramische infraroodstraler:
De stralers in al onze infraroodcabines zijn keramische stralers. Ook zijn er incoloy stralers op de markt, het verschil is het materiaal en de afgifte van de warmte. Keramiek is een pure grondstof en incoloy is een gemaakte grondstof met als basis een natuurlijke grondstof. Incoloy is sterker in de zin van breekbaar. Keramiek kan breken. Echter komt dit eigenlijk nooit voor omdat de stralers reeds zijn gemonteerd in de cabine. Keramische stralers verslijten niet of nauwelijks.
Keramische stralers geven 95% van hun warmte af in infrarode stralen en incoloy stralers tussen de 50 en 60%. Keramiche stralers geven de meeste straling tussen de 7-12 micron, incoloy tussen de 0-7 micron. Met keramische stralers krijg je veel 9,5 en met incoloy slechts een beetje. Zowel incoloy als kermiek is goed voor een sauna echter met keramiek krijgt u meer voor uw geld.
Op de volgende foto kunt u zien hoe de straler is opgebouwd.
U ziet hier een glazen buis met daarom het spiraal in een keramisch omhulsel.

De voordelen van een infrarood sauna


Het gebruik van een infrarood sauna:

- geeft de huid en lichaam een grondige reiniging.
- zorgt hierdoor voor een gezonde, zachte huid.
- verlicht pijnen als spier-, gewrichts-, en menstruatiepijn.
- verhoogt de weerstand door de aanmaak van witte bloedlichaampjes.

Dat het gebruik van infrarode straling goed is voor de mens, wordt wel bewezen door het gebruik hiervan bij de fysiotherapeut. Deze warmtestraling wordt ingezet bij spierziektes, spier- en rugpijn, hoge bloeddruk, Artritis, huidziektes als Psoriasis, eczeem, acné en tevens bij spanning en nervositeit.
Door het verwarmen van de huid met infrarode stralen zal de lichaamstemperatuur geleidelijk met 0,7 graden stijgen. Het lichaam reageert hierop door te gaan zweten. Zo koelt de huid zichzelf af. Door het openen van haarvaten (om te kunnen zweten), wordt de onderhuid voorzien van nieuw zuurstofrijk bloed en worden afvalstoffen zo afgevoerd (uit-gezweet). Ook de spieren worden opgewarmd en zullen zichzelf voorzien van koud bloed ter afkoeling en ook hier worden afvalstoffen afgevoerd.
De dieptewerking van infrarood straling (die tot 4 cm in de huid kan doordringen), stimuleert tegelijkertijd de stofwisseling en zorgt voor een intense doorbloeding van huid en spieren.
 
Andere voordelen van infrarood:
Afvallen:

Schoonheid zit vanbinnen, uiteraard, maar wie wilt er nu niet een paar pondjes verliezen door alleen maar ontspannen te genieten van een muziekje of een goed boek? Door het transpireren onstaat een hogere verbranding van calorieën, hetgeen bij regelmatig gebruik van een infrarood cabine, leidt tot gewichtsverlies. Een sessie van 20 minuutjes leidt al tot de verbranding van zo'n 500 calorieën.
Gaat stress vermoeidheid en slapeloosheid tegen:

Stress wordt door artsen als de belangrijkste oorzaak van hart- en vaatziekten beschouwd, en dat is weer doodsoorzaak nummer één in Nederland. Infrarood straling zorgt voor een totale ontspanning van de spieren, waardoor ook de geest zich ontspant. Slapeloosheid en vermoeidheid worden op deze manier op een natuurlijke wijze tegen gegaan.
Lagere luchtvochtigheid en minder benauwende warmte:

Een infrarood sauna produceert droge lucht. Hierdoor is het gebruik van deze sauna uitermate geschikt voor mensen met hartritmestoornissen, carapatiënten en oudere mensen, omdat er een minder "benauwend" gevoel is dan met een traditionele sauna. Ook is het minder warm dan in een traditionele sauna.
 
Kleurentherapie


Al onze infraroodcabines worden standaard geleverd met kleurentherapie.
Wat is kleurentherapie?
De pschychologische beïnvloeding van het menselijk lichaam door kleuren vindt plaats via de ogen. Via de ogen wordt licht op grond van een complex verloop naar de hersenen geleidt en beïnvloeden diverse biologische en fysische processen in ons lichaam. Kleuren spelen daarbij een belangrijke rol, afhankelijk van de kleur worden diverse lichaamsfuncties aangesproken en geactiveerd. Fysische opname vindt wezenlijk plaats via de huid door directe kleurstraling. Vandaar dat kleurlicht een heilzame therapeutische werking heeft op ons lichaam.
Een ideale toepassing is een lichttherapie installatie in een sauna, zodat u tijdens de saunagang ook een afwisselende en heilzame sfeer kunt creëren.

 Rood activeert het hart en de bloedsomloop. Huidziekten en reuma worden positief beïnvloed door rood licht. Tevens worden de hersenen, longen en spieren positief beïnvloed. Ook helpt de rode kleur bij gebrek aan energie.
  Geel helpt bij maag en darmklachten. Geel zorgt voor een goede werking van de klieren en activeert het huidslijm. De kleur geel verschaft, behalve een gunstige werking op het humeur, een warm en behaaglijk gevoel.
  Blauw werkt verkoelend en verfrissend. Het heeft een positieve uitwerking op slapeloosheid onrust en angst. Het zorgt voor een goede doorbloeding.
  Groen werkt rustgevend, verschaft zelfvertrouwen en geeft kracht. De kleur groen helpt bij zenuwkwalen, hoofdpijn, jicht en bij hoesten.


Kleurentherapie is geen bewezen geneesmiddel. Wij verzoeken u de bovengenoemde symptomen altijd door een arts te laten behandelen.


 
Wat is een ionisator?

Een ionisator is een apparaatje dat zorgt voor een constante verversing van de lucht in de cabine.
Hoe werkt een ionisator?
Heel eenvoudig. Een ionisator produceert geladen zuurstof-ionen. Deze ionen reageren op de zuurstof-moleculen in uw omgeving. Deze reactie zorgt voor de vorming van clusters, waarbij elektronen vrijkomen. De elektronen oxideren de bacteriën, pollen en sporen in uw omgeving waardoor deze vernietigd worden.
De electronen elimineren ook vluchtige oplosmiddelen, gassen die uitgestoten worden door verf, lakken, schoonmaakproducten, lijm, kopieer-vloeistoffen, inktpatronen en duizenden andere alledaagse producten die voor onplezierige en onherkenbare symptomen zorgen De eerder genoemde zuurstof-clusters hechten zich aan de schadelijke in de lucht zwevende deeltjes, waardoor ze zwaarder worden en neerdalen.
Het is dus wenselijk om in een gesloten ruimte zoals een sauna een ionisator te hebben, zodat u altijd voorzien bent van gezonde lucht.
Voordelen van een ionisator:
Waar een stofzuiger of luchtfilter de allerkleinste stofdeeltjes doorlaat, werkt dit apparaat op alle deeltjes, hoe klein ook. Dus ook bacteriën zullen neerslaan. In theorie maken negatieve ionen zuurstofopname door het lichaam makkelijker en zorgen ze ervoor dat er minder histamine (een lichaamseigen stof die een rol speelt binnen het afweersysteem en o.a. hoest kan veroorzaken) vrijkomt in de luchtwegen. Sommigen geloven dat een ionisator ook de hoeveelheid serotonine in de hersenen kan stabiliseren.
Veel mensen die last hebben van allergieën zeggen dat ze enige baat hebben bij negatieve ionen.
 
 
Montage van de cabine


Kan ik de infrarood cabine zelf monteren?

Wat er is nu mooier om te kunnen zeggen: "Ik heb een infrarood sauna!... en ik heb hem zelf in elkaar gezet!" Gaat dat zo gemakkelijk? Inderdaad, op deze pagina laten wij u stap voor stap zien hoe u binnen 30 minuten uw infrarood sauna in elkaar zet. Wij raden u aan deze pagina uit te printen zodat u gemakkelijk stap voor stap te werk kunt gaan.
STAP 1
Begin met de onderplaat.
STAP 2.a/b
Laat de zijpaneel in de onderplaat zakken.

STAP 3.a/b/c
a/b) Plaats de andere zijpanelen.
c) Aan de zijkant van ieder paneel zit een schuifopening.
De panelen schuift u zo zij-aan-zij in elkaar.
STAP 4
Maak de onderkant van de panelen door middel van de haak aan onderplaat vast.
STAP 5
Schuif de plaat voor het hitte-element op de daarvoor bestemde plaats.
STAP 6
Bevestig de draden met elkaar.
STAP 7
Schuif de zitting op z'n plaats.
STAP 8
Schroef de rugleuning tegen de zijwand vast.
STAP 9
Monteer het plafond.
STAP 10.a/b
a) Verbind de kabels aan het zwarte kabelblok door de schroefjes los te draaien, de kabeltandjes er tussen te steken, en de schroeven weer aan te draaien.
b) Zorg ervoor dat de kleuren tegenover elkaar de zelfde kleur hebben (rood- kabelblok- rood/ zwart-kabelblok-zwart).
STAP 11
Schuif de cd-speler in de gleuf, linksboven naast de deur.
STAP 12
Aan de achterkant van de cd-speler (in de saunaruimte),schroeft u de cd-speler aan de zijkant vast aan het ijzeren houdertje dat uit het plafond steekt.
STAP 13
Verbind het witte verbindingsblokje van de cd-speler met die van het bedradingssysteem uit het plafond.
STAP 14
Stop vervolgens het uiteinde van de verbindingsblokken in de achterkant van de cd-speler.
STAP 15
Steek nu het kleine witte verbindingsblokje in de achterkant van de cd-speler.
STAP 16
Monteer de cd-speler beschermingsblok met schroeven.
STAP 17.a/b
a/b) Onder het cd-speler blok loopt een dikke en een dunne zwarte kabel. De uiteinden moeten in het controleblok geschoven worden.
STAP 18
Bevestig nu de 2 kleine verbindsblokjes met elkaar.
STAP 19
Schroef het controle paneel vast.
STAP 20
Foto: lamp en speaker in plafond. De bedrading hiervan is al verwerkt in de voeding. U heeft hier geen omkijken naar. Zorg er echter wel voor dat wanneer u nu de binnenplaat van het plafond (in de saunaruimte zelf) plaatst, dat de zwarte voedingskabel niet tussen de 2 plafondplaten weggewerkt wordt. Deze blijft zichtbaar voor veiligheidsredenen.
STAP 21
Schroef de legplank vast.
STAP 22
Schroef de deurknop vast.
STAP 23
Geniet van uw infrarood sauna!

Nieuwsbrief