Een spa wordt ook wel een jacuzzi of hottub genoemd. Alle 3 de benamingen zijn synoniemen voor een verwarmd bad. Maar daarnaast zijn ze qua uiterlijk en werking toch wel verschillend.

Zowel de spa, jacuzzi en hottub kunnen als binnen- of buitenbad gebruikt worden. Maar doorgaans staan ze alle drie in de tuin.

Spa is eigenlijk de beste benaming voor het warme water bad. Spa is de afkorting voor Sanitus Par Aqua. Dit betekent gezondheid door water. Dus eigenlijk zeer toepasselijk voor wat het bad teweeg brengt. Een spa bad kenmerkt zicht door de krachtige waterjets en/of luchtjets, die worden aangestuurd door massagepompen en luchtpomp, die pijnlijke spieren en gewrichten masseren en zorgen voor een ontspannen gevoel.
Spa is ook de verzamelnaam voor een kuuroord. Dus we kunnen het eigenlijk beter hebben over een spa bad. Een ontspannende therapie in het bad door het warme water.

Jacuzzi® is eigenlijk een merknaam, wat veel mensen niet weten. Maar doorgaans wordt deze naam zo vaak gebruikt, dat de merknaam meer een beleving geworden is. De naam Jacuzzi is zo herkenbaar dat ieder type bad, vaak de naam Jacuzzi bestempeld krijgt. Maar de naam vertelt eigenlijk niets over het type bad zelf.
De hottub is eigenlijk toch ook weer een heel andere variant. Maar toch ook wordt hottub vaak gebruikt in de volksmond, bedoeld als warm water bad. De hottub wordt eigenlijk altijd uitgevoerd met een houten buitenkant en wordt verwarmd door een houtkachel. Dat is bij een jacuzzi en spa niet het geval. Deze hebben namelijk een kunststof omkasting en zijn uitgerust met veel meer technische kenmerken, zoals waterjets en luchtjets, heater en diverse pompen. Een hottub beschikt niet over al deze technische elementen.

Patioworld, Hengstdijkse Keiweg 1b, 4585 PN, Vogelwaarde, Nederland tel. +31 (0) 114 67 14 93

 


Nieuwsbrief