De SV-VH controller is in alle spa's van Evolution Spas, Vortex Spas en Tulp Spas ingebouwd. De besturing beschikt over een: 6kW variabele heater met Dynamic Thermal Tuning (minimaliseerd stroomverbruik). Tevens voorzien van een aansluiting voor een Eco Smart Warmtepomp, voor energiezuinig verwarmen en koelen van de spa en PowerSAVE technologie voor het verlagen van de dagelijkse exploitatiekosten.

De besturing is geheel zelfdenkend en slaat alle gegevens van de spa op. Door aansluiting van een laptop of pc kunnen we de historie van de spa inlezen, instellingen wijzigen, software updates doen, draai-uren van de pompen inzien, foutmeldingen terugzien en zelfs het gebruikte vermogen en de energiekosten per dag, maand of jaar.

Aansluiting is mogelijk op een, twee of drie fasen. Output voor: circulatiepomp, ozon/uv, luchtblower, 3 x jetpomp en 2 speciale 230V. uitgangen voor het optioneel uitbreiden van het systeem. De SV3-VH is tevens gekoppeld aan een3.5 inch display met backlit.

De SV4-VH is de ideale besturing voor onze zwemspa's. Deze biedt ondersteuning aan 4 x jetpomp, circulatiepomp en luchtblower. De SV4-VH beschikt over een: 6kW variabele heater met Dynamic Thermal Tuning (minimaliseerd stroomverbruik). Tevens voorzien van een aansluiting voor een warmtepomp, voor het energiezuinig verwarmen en koelen van de spa en PowerSAVE technologie voor het verlagen van de dagelijkse exploitatiekosten.

Aansluiting is mogelijk op een, twee of drie fasen. Output voor: circulatiepomp, ozon/uv, luchtblower, 4 x jetpomp en 2 speciale 230V. uitgangen voor het optioneel uitbreiden van het systeem. De SV4f-VH is tevens gekoppeld aan een3.5 inchdisplay met backlit.

Meer gedetailleerde informatie over de SV-Series Spa Controls: http://www.spanet.com.au/index.html

Wat biedt SpaNet u:
- Aansluitbaar op 1,2 of 3 fasen
- Onderhoudsvrije optische watersensor
- Programmeerbare filtratie per dag en per uur instelbaar
- Warmtepomp aansturing voor een energiebesparing tot wel 65 %
- Zowel warmen als koelen van de spa
- Uitbreidingsmogelijkheden voor bijvoorbeeld audio en video
- Variabele heater van 1 tot 6 kW, titanium element met teflon coating
- Zelfdenkende heater, afhankelijk van het beschikbare vermogen past de heater zich aan
- Zeer gebruiksvriendelijk groot LCD (omkeerbaar)scherm, voorzien van one-touch knoppen
- One-touch filtercyclus
- Regelbare LED verlichting in 30 kleuren en verschillende programma’s
- In sterkte regelbare luchtblower
- Power Smart, door variabele heatertechnologie wordt zo optimaal mogelijk met de beschikbare stroom omgegaan
- Power save technologie zorgt dat uw spa gedurende het lage tarief stroom afneemt (nachtstroom)
- De goedkoopste spa-controller in het gebruik

Eco Smart Warmtepomp in combinatie met SpaNet SV

Hoe werkt het?
De Evolution Spas Eco Smart warmtepomp is een elektrische verwarmer, die warmte uit de omgevingslucht haalt en deze afgeeft aan het water. De werking is ongeveer gelijk aan de werking van een ijskast of een airconditioning. Behalve dat deze technologie gebruikt wordt om uw spa op temperatuur te houden, en dus direct klaar is voor gebruik.
En dat voor een fractie van de kosten van een traditioneel verwarmingselement. De Eco Smart warmtepomp heeft een COP van 5, wat wil zeggen dat u met 1000 watt energie, 5000 watt warmte krijgt (dit is 4000 watt meer dan een conventionele spa heater)

Besparing tot 65%*
De spa’s zijn uitgerust met de SpaNet ‘power save’ functie, dat wil zeggen wanneer u beschikt over nachttarief, u een nog groter voordeel heeft. U kunt namelijk buiten de piek periode uw spa verwarmen. Dit gekoppeld aan een ongelofelijk rendement van het Evolution Spas Eco Smart systeem, kunt u tot maar liefst 65% besparen.

Toepassing aan de spa?
Het Evolution Spas Eco Smart systeem is een vrijstaande unit welke verbonden is met het buizenstelsel van de spa. Het systeem is middels een interface kabel verbonden met de computer van de spa. De spacontroller bedient het Eco Smart systeem en zorgt ervoor dat de kosten aanzienlijk  dalen. De warmtepomp kan naar eigen wens geplaatst worden, maar let wel dat deze binnen3 metervan de spa, op een massieve ondergrond en waterpas geplaatst wordt. De warmtepomp krijgt stroom middels de controller van de spa.

Is er extra onderhoud nodig?
Nee, de Eco Smart warmtepomp is ontwikkeld naar de levensduur van een spa. Extra onderhoud is niet nodig wanneer u op een correcte manier omgaat met de unit.

* de kosten zullen varieren, afhankelijk van gebruik, locatie en klimaat. testen is gebaseerd op de Aqua-Extreme op 36 graden, 24 uur, met een gemiddelde luchttemperatuur van 22 graden. Koudere lucht kan leiden tot een grotere besparing.


Nieuwsbrief