Finsuola - Eucalyptus

http://www.patioworld.nl/74-266-thickbox/finsuola-eucalytus.jpg
Voorradig

Heerlijke parfum voor in uw spa, jacuzzi of hottub. Keuze uit verschillende geuren. Geniet van uw eigen aromatherapie.

13,95 €

41 aantallen op voorraad

Informatie aanvragen Bel ons 0114 671 493

Finsuola Fine Bath Parfum is een speciaal ontwikkelde aromatherapie voor het gebruik in Whirlpools, Massagebaden en de Hot-tub. Het product is samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde kruidenmelanges en parfums. Finsuola Fine Bath Parfum lost volledig op in het badwater. Het product is niet vettig en zal de techniek van het Whirlpoolsysteem niet vervuilen. Aromatherapie op basis van etherische olien en kruiden is zeer effectief in de Whirlpool door de intense watermassage die opname via de huid en inhalatie stimuleert

Eigenschappen van Ecalyptus zijn o.a: antiseptisch, verlichtend op de luchtwegen, verkwikking van lichaam en geest.

Inhoud: 250 ml

 

Finsuola Spa Parfum is verkrijgbaar in onderstaande geuren:
- Sea Breeze: frisse zeewind, bloemig, fruitig zoet
- Orange Blossom: mandarijn, licht zoet
- Afternoon Shower: heerlijk fris
- Autumn Chill: mannelijk stoere geur
- Lavendel: kalmerend, verzachtend, opbeurend en balancerend
- Eucalyptus: antiseptisch, verlichtend op de luchtwegen, verkwikking van lichaam en geest.
- Ginger: fris, kalmerend en antiseptisch, opwekkend
- Night Time Passion: fris, zoet & fruitig
Te gebruiken in uw spa, jacuzzi of hottub

Aromatherapie: lekker voor lichaam en geest
Aromatherapie is al eeuwenoud. Met heerlijk ruikende producten beïnvloed je je lichaam en geest. Zo geef je jezelf nieuwe energie. Of zorg je voor een heerlijke ontspannen nachtrust. Het gaat bij aromatherapie niet alleen om de geur van de ingrediënten. De stoffen dringen ook door je huid in de bloedbaan, om zo hun heilzame werk te doen. Dat is bewezen door essentiële olie op de huid van proefpersonen aan te brengen en later hun urine te onderzoeken: daar waren de stoffen in terug te vinden.

Van magie en hekserij tot ontspannen genieten
Aromatherapie bestaat al duizenden jaren. In oude beschavingen dienden aromatische oliën als geneesmiddel, als kraamgeschenk of als grafgift voor een volgend leven. In de Middeleeuwen werden plantaardige oliën door geestelijken en heksen gebruikt en hippies lieten zich in de jaren zeventig inspireren door heerlijk geurende wierook. En nu? Nu is aromatherapie niet meer zweverig of geheimzinnig, maar gewoon lekker.

Duizenden jaren oud
Vierduizend jaar geleden was bij de Chinezen de geneeskrachtige werking van etherische oliën al bekend. Ook in het oude Egypte werden veel aromatische oliën gebruikt. Uit grafkamers van farao's kwamen kleine flesjes met geurolie tevoorschijn, meegegeven voor het volgende leven. En wat dacht je van de Drie Wijzen uit het Oosten? Ze brachten niet alleen goud, maar ook kostbare wierook en mirre mee als geboortegeschenk.

Wijze vrouwen
In Europa verwenden de Romeinen zichzelf in hun badhuizen met heerlijk geurend badwater, die bovendien hielpen bij allerlei kwaaltjes. In de Middeleeuwen waren het vooral de gerespecteerde geestelijken die zich met de geneeskrachtige werking van planten en olien bezighielden. Maar wijze vrouwen, die veel van geneeskrachtige kruiden en planten afwisten, werden niet door iedereen gewaardeerd. Ze werden heksen genoemd en zelfs vervolgd.

Vieze lichaamsgeur verdrijven
Na de Middeleeuwen werden oliën uit bloemen en planten meer gebruikt om hun heerlijke geur dan om de geneeskrachtige werking. Mensen gebruikten veel dure reukwaters om hun eigen, vieze lichaamsgeur te verdrijven. Zo ontstond langzaam de parfumindustrie. Vooral het plaatsje Grasse in Zuid-Frankrijk staat al sinds de negentiende eeuw bekend om de uitgestrekte lavendelvelden, waar de bloemen werden geoogst om lavendelolie uit te winnen.

Inspiratie voor hippies
Met de opkomst van techniek en industrie verdween de belangstelling voor natuurlijk gewonnen aromathische oliën. Mensen waren meer geïnteresseerd in zeep en badschuim met synthetische ingrediënten. Gelukkig kwam daar in de jaren zeventig en tachtig verandering in. Hippies lieten zich inspireren door het verre oosten, waar bijvoorbeeld wierook doodnormaal is. Zo kwam ook aromatherapie weer in beeld.

Doodgewoon
Aromatherapie heeft in deze tijd niet veel meer te maken met hekserij en zweverigheid. Je kunt het gewoon onder de douche of in bad gebruiken, om je een beetje pit te geven of om juist lekker bij te ontspannen. En met een paar druppeltjes olie op je hoofdkussen heb je minder last van je hoofdpijn of verkoudheid. Net zo gewoon als dat bij de Grieken en Romeinen was.

 

Nieuwsbrief